nieuws

SCROLL
SCROLL
Header image news page

STOOFF
UP TO
DATE

News item

Inter Scaldes

lees item
lees nieuws item —
lees nieuws item —
lees nieuws item —
lees nieuws item —

In het najaar van 2023 heeft het Michelinsterren Restaurant Inter Scaldes (Latijn voor ‘tussen de Scheldes’) in Kruiningen een ware metamorfose ondergaan. Het geroemde sterrenrestaurant werd in januari 2023 verwelkomd in de Pillows Hotel Collectie. Met veel liefde en oog voor detail is het historische pand gerenoveerd. Voor het interieur namen de nieuwe mede-eigenaren, Jeroen en Sanne Achtien, plaats aan de tekentafel met Paul Linse.

Samen gingen ze op zoek naar de verborgen schatten van deze bijzondere locatie, met aandacht voor elk detail. “Van het veelzijdige kleurenpalet tot aan de weelderige vormen van de natuurlijke omgeving, alles is zorgvuldig overwogen om het Zeeuwse gevoel te vangen, zichtbaar vanaf de eerste schetsen tot in het uiteindelijke interieur”. Ontwerp: Paul Linse van Studio Linse Interieur: STOOFF Interior Projects Foto’s: Chantal Arnts

lees item
News item

​ARC20 INTERIEUR AWARD - FELIX MERITIS

lees item
lees nieuws item —
lees nieuws item —
lees nieuws item —
lees nieuws item —

De ARC20 Interieur Award is uitgereikt voor het project Felix Meritis. De jury heeft grote waardering voor de bravoure waarmee het interieur van het rijksmonument onder handen is genomen. De jury is zeer lovend over de wijze waarop de architecten multifunctionaliteit van Felix Meritis hebben benaderd. Het combineren van veel verschillende functies kan verzanden in eenduidigheid en anonimiteit of in een onsamenhangende kakofonie. In dit ontwerp echter sprankelt elke zaal, met het gerenoveerde centrale trappenhuis als zorgvuldig gearrangeerde adempauze. Bij dit concept is er gekozen voor per ruimte een andere mate van vrijheidsgraad van aanpassing. Het blijkt een geweldige vondst, zeker ook ten opzichte van de strikte eisen die bij een rijksmonument komen kijken. Het geeft een prachtig resultaat: de nieuwe delen respecteren en verrijken de monumentale zalen. De architecten tonen bravoure door sprekende, kleurrijke keuzes te maken, maar tegelijk delen onveranderd te laten.

Binnen deze conceptuele benadering is de techniek zeer knap geïntegreerd, de detaillering van de brandslang en akoestische panelen zijn slechts twee van de sprekende voorbeelden. Felix Meritis laat overtuigend zien dat het mogelijk is functionaliteit en uitmuntende vormgeving tot één levendig geheel te laten samensmelten. Door de eigentijdse eigenzinnigheid raakt de historische waarde vervlochten met een waardevolle toekomst. Het project Felix Meritis is unaniem verkozen tot winnaar van de AR20 Interieur Award. STOOFF Interior Projects heeft in samenwerking met de architecten hoogstaande en uitgesproken interieurmaatwerk gerealiseerd.

lees item