duur
zaamheid

SCROLL
SCROLL
header image sustainablity

de groenste
interieurbouwer
van europa

wij
Werken
Nauw samen

En dat in de breedste zin van het woord: van de meest ideale werkomgeving voor ons complete team tot een zo energieneutraal mogelijk gebouw. Materiaalverspilling gaan we op zoveel mogelijk manieren te lijf en oude, door ons gescheiden gedemonteerde interieurs worden door Greenwaste zoveel mogelijk gerecycled.

Vanzelfsprekend zijn alle materialen die we gebruiken, van hout tot lak en lijm, vrij van gifstoffen. Restafval beperken we tot een minimum en wát er overblijft wordt waar mogelijk hergebruikt. Onze hoogwaardige productiekwaliteit garandeert een jarenlang, duurzaam gebruik.

ons
groene
huis

STOOFF is gevestigd in een modern, energiezuinig bedrijfspand (energieklasse AA) in de Achterhoek. De electra wordt zoveel mogelijk opgewekt uit duurzame energie, de verlichting is uitsluitend LED. We monitoren continu ons energieverbruik om zo overal waar mogelijk extra te kunnen bezuinigen.

Al onze medewerkers wonen op korte afstand van STOOFF en komen naar hun werk met een energiezuinige STOOFF VW Up of fiets van STOOFF.

groen
denkenzit in ons DNA

We doen het al jaren, we weten niet beter. Duurzaam bouwen heet bij ons: ‘normaal doen’. Van de meest ideale werkomgeving voor onze vakmensen tot een zo energieneutraal mogelijk gebouw om onze duurzame interieurs te bouwen.

Al vanaf de oprichting van STOOFF zijn we bezig met de wereld om ons heen. We zijn ons heel erg bewust van onze plek in de samenleving, van onze roots in de Achterhoek, van de wereld waarin we wonen, werken, leven... en interieurs bouwen.

Een jaar geleden is er een bijenvolk bij STOOFF komen wonen. Wij hebben een stuk grond naast ons pand ingezaaid met wilde bloemen en een bijenkast geplaatst. Op die manier helpen wij de bijen overleven, worden de industrieterreinen een stukje kleurrijker en helpen wij de natuur.

Onze imker maakt hiervan elke zomer STOOFF honing. Geproduceerd door bijen op ons eigen terrein. We zijn blij dat we weer een steentje kunnen bijdragen aan een goede natuur.

re
cycle

Duurzaam werken begint bij de materialen en grondstoffen die je kiest en eindigt, nooit. Want groene materialen verdwijnen niet, die recyclen. Bij STOOFF gebruiken we bijna alleen maar lokale materialen en grondstoffen. Alles wat we gebruiken moet makkelijk recyclebaar, herbruikbaar en demonteerbaar zijn.

Dat is niet altijd even eenvoudig, en daarom maken we heldere afspraken met leveranciers en blijven we continu in gesprek over onze duurzaamheidsstrategie. Zit de taak van onze interieurs erop? Dan demonteren we ze en worden losse materialen door Greenwaste opgehaald en verwerkt, om er vervolgens nieuw leven in te blazen.

wij werken
volgens de
principes
van LEAN

Alles draait om efficiëntie. We letten op de verspilling van tijd, voorraad, transport, fouten, overproductie, beweging en talent. De kern? Strakke planningen, juiste calculaties voor de inkoop van de benodigde materialen en in gesprek gaan en blijven met onze medewerkers. We werken met de meest energiezuinige en moderne machines, ons pand LED-verlicht en AA-geclassificeerd en we monitoren ons eigen energieverbruik constant.

Het is voor ons belangrijk om zo efficiënt, veilig en gezond mogelijk om te gaan met mens, materiaal en milieu. Mens en milieu gaan hand in hand. En voor STOOFF betekent dat: oog hebben voor zowel het milieu buiten, in de Achterhoek en ver daarbuiten, als binnen, in onze werkomgeving. Zo bouwen we van binnen naar buiten aan een duurzame wereld.

afval
beheer

Afval is fout. Toch? Nee hoor! Niet zolang je er iets goeds mee doet. En dat kan tegenwoordig steeds makkelijker. Zo creëren we met iets waardeloos iets heel waardevols.

Het begint bij scheiden. Als ons afval wordt gescheiden, en vervolgens opgehaald en verwerkt door onze partner Greenwaste. Zo weten we zeker dat bijna alles gerecycled en hergebruikt wordt. Daarnaast vinden we het ook op onze eigen werkplek, zowel in de fabriek als op kantoor belangrijk dat alles netjes schoon en opgeruimd is. Zo kunnen we met een schoon geweten aan de slag voor de schoonste toekomst die we ons maar voor kunnen stellen.

zonder onze
vakmensen geen
duurzaam interieur

En zonder gezonde en gelukkige vakmensen geen goede duurzame interieurs. STOOFF biedt haar medewerkers een sociale, veilige en gezonde werkomgeving. En die medewerkers zijn eigenlijk gewoon een stel vakidioten, met een ongelofelijke drive om zichzelf en onze producten altijd te blijven vernieuwen en verbeteren.

Bij STOOFF geloven we in het (mentale) welzijn van alle werknemers. Want een gezond lichaam is belangrijk, net zo goed als een gezonde geest. We noemen dat hier in de Achterhoek goed te pas zijn. En als je goed te pas bent, lever je beter werk af. Iedereen krijgt de kans om zich te bewijzen en zijn of haar ambities waar te maken.

We bieden gratis gezondheidschecks aan, zorgen voor goed eten en een goede sfeer. Zo bouwen we iedere dag weer aan een duurzame toekomst. Interieurbouwen zonder drempels noemen we dat. En eigenlijk vinden we dat heel normaal.

Stooff
Maakt het

daag ons maar uit —
daag ons maar uit —
daag ons maar uit —
daag ons maar uit —
daag ons maar uit —
daag ons maar uit —
daag ons maar uit —
neem contact op
neem contact met ons op —
neem contact met ons op —
neem contact met ons op —